Een koninklijk praatje

Het moet 2003 of 2004 geweest zijn dat ik met onze Bas, toen nog Basje op pad ging met de fiets. Hij voorop in de bobike aan het stuur. Wat heb ik dat altijd als geweldig ervaren. Steeds even ruiken aan dat frisse koppie, zingen en hele gesprekken. Een op een vader en zoon.

Ik fietste naar het strand Wassenaar. Het was in het voorjaar. Even met de pootjes in zee en daarna een ijsje, we deden dat regelmatig, maar deze keer zal ik nooit vergeten. Ik parkeerde mijn fiets, haalde Basje uit het zitje en iets verderop zaten twee oudere dames op een bankje met allebei een witte zonnehoed op en mijn Basje trok hun aandacht. Bas had echter oog voor iets totaal anders. “Paard paard!” Hoorde ik hem maar roepen en ik zag wat hij bedoelde. Met gestrekt armpje en een gezicht vol spanning wees hij mij op drie paarden die langzaam het strand af kwamen lopen. Een vrouw voorop en daar achteraan twee heren te paard. Ik pakte Bas z’n hand en wilde met hem verder lopen, het strand op, tot ik merkte dat het voorste paard, inmiddels naast ons, halt hield en ik de vrouw iets hoorde zeggen tegen Bas. “Dag jongen, ga je lekker op het strand spelen met je papa? Geniet maar fijn, het is er heerlijk, dag jongen!” Waarna de paarden weer verder liepen. Ik stond de paarden kennelijk zo suf na te kijken dat de twee dames op het bankje tegen ons begonnen te praten. “Meneer, weet u wel wie er net tegen uw zoon sprak?” Ik herkende haar achteraf wel natuurlijk, maar het was zo onwerkelijk en haar haar zat zo anders…. “Meneer, dat was (toen nog) koningin Beatrix met haar twee beveiligers, ze komt hier vaker”. Ik keek nog eens om en dacht, verrek de koningin sprak zojuist mijn Bas aan…. koningsgezind als ik ben was ik de rest van de dag behoorlijk onder de indruk.

Later vertelde ik over mijn tête-a-tête met de koningin aan mijn vader. Hij had het vermoeden dat Bas de aandacht had getrokken door z’n uiterlijk. Mooi koppie met spierwit halflang haar. Hij zag eruit als een prinsje. Ons prinsje zal onze koningin misschien wel heel even geassocieerd hebben met haar eigen prinsje (W.A) van vroeger.

Een bijzonder moment.

20140227-175231.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s